keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Taas se alkaa


Jotkut neuvostoliittolaisuudet säilyvät, vaikka maa miten muuttaa muotoaan. Yksi muinaisjäänne oli ilmestynyt tänään rappukäytävän seinälle: Lappu, jossa kerrottiin, että kuuma vesi katkaistaan talostamme 20.5. klo 00.00 ja palautetaan takaisin 9.6. klo 24.00. Sharp.

Miksi ihmeessä? Syynä ovat virallisesti "kuuman veden jakeluverkon huolto- ja puhdistustyöt". Miten koko muu maailma sitten pärjää, kun meidän kuuman veden jakeluverkostoamme ei joka kesä huolleta tahi puhdisteta? Siellä Suomessakin lotraatte huoltamatonta, epäpuhdasta vettä niskaanne jo ties monettako vuosikymmentä.

Toista se on Venäjällä. Olen vuosien varrella pessyt farkkuja kylmällä vedellä kylpyammeessa, keittänyt tukanpesuvettä teepannussa ja käynyt viimeksi toissa kesänä Jiin luona Pietarissa jääkylmässä suihkussa, joka muodosti kivan kontrastin ulkona vellovalle 30 asteen helteelle.

Nykyiseen porvarilliseen elämääni kuuluu kuitenkin lämminvesiboileri. Opettelimme sitä eilen käyttämään. Ei tosin edelleenkään selvinnyt, onko kylpyhuoneen ja keittiön hanan lisäksi myös pesukone yhdistetty vesiboilerin hanaan, ja epäilen, että koneellinen pyykkiä imee enemmän kuin boilerillisen vettä. Jää nähtäväksi.

Kesäseikkailut Moskovassa ovat siis käynnistymässä joka rintamalla. Ulkona on lupaavasti kylmä, ja sataa vettä.

Huomenna Suomeen.

---------

Tänään soi jostain syystä työmatkalla päähän jämähtänyt Mokoman Takatalvi. Herkkää.

Ei kommentteja: