torstai 31. tammikuuta 2008

Teemaviikot


Olen päättänyt ryhtyä viettämään teemaviikkoja, koska elämässä ei muuten saa ikikuunaan aikaiseksi kaikkea sitä, mitä pitäisi ja haluaisi saada.

Nyt on ensimmäinen teemaviikko-viikko, ja sen kunniaksi teemoja on kaksi. Ensimmäinen teema on "Syön aamuisin puuroa." Teemaa varten ostin töihin limenvihreän kupin ja lusikan - en ehdi kotona aamuisin edes pikapuuroilemaan, töissä voi pitää aamun puurotauon kun muilla on kahvitauko. Ostin lisäksi kaupasta kolme laatikollista pikapuuropusseja. Niissä on kaikissa noin kilo sokeria sisällä, joten Siperian matkalta tuttua Elovenaa on ikävä.

Teeman kasvattava tarkoitus on oppia syömään aamupalaa, koska se on terveellistä ja tekee hyvää. Puuron pupeltamisesta tulee lisäksi kunnon ihminen -olo. Puuro-teemaviikosta saattaa tulla jatkuvakin teema, jos onnistun ratkaisemaan seuraavan ongelman: Kun ei syö aamupalaa, on yhdeltä eli lounasaikaan kiljuva nälkä. Kun syö puuroa aamiaiseksi, on yhdeltä lounasaikaan niin kamala nälkä, että on ikävä puurottomia aamuja.

Viikon toinen teema on seuraava: "En muistele enää menneitä ainakaan ääneen, koska niissä ei ole enää mitään muisteltavaa, jossiteltavaa eikä ainakaan kaivattavaa." Joihinkin entisiin asioihin on turvallista jäädä kiinni, takertua joskus olemassa olleisiin ja samalla kääntää selkä menosuuntaan. Yhtä lailla voi tehdä päätöksen edetä napa edellä, keskittyä siihen mitä on juuri nyt ja ehkä kurkistaa jo vähän huomisenkin puolelle. Siellä näkyy valo.

Ensi maanantaina alkaa "Kuljemme vain hameissa" -teemaviikko.

---------

Tänään soi Don Huonojen Kunhan kuluu viisi vuotta. "Jokaisen sekunnin mukana muuttuvat muistot, menneet puheet ja asiat."

Ei kommentteja: