perjantai 5. lokakuuta 2007

Postikortti Vehniälle






Rakkaat hullut pietarilaiset,

Terveisiä täältä Moskovasta. Ilma on muuttunut syksyisen sateiseksi ja töitä ja maallisia murheita riittää. Onneksi ei ihan koko aikaa murehduta. Luvassa on työviikon jälkeen taas pieni hengähdystauko, Hetskun ja vähän minunkin Suomi-vieraat viihdytettävinä ja viihdyttämässä. Tänä iltana ohjelmaan kuuluu ilman muuta gruusialainen päivällinen ja bonuksena olemme varanneet kaksi rataa Leo Tolstoin kadun keilahallista. Huomenna ohjelmassa Moskovan maanmiehiä ja maltillista mallasjuomien nauttimista ja sunnuntaina professionaalibrunssi. Itse asiassa ei hullumpi viikonloppu lainkaan.

Olisin halunnut kovasti tulla mukaan viikonlopun kokoontumisajoihin, joissa on kutsukirjeen mukaan "pimeätä, paljon hirvikärpäsiä, sauna, puolukoita ja hyvää seuraa". Juuri tuon houkuttelevampaa tarjousta on vaikea nyt keksiä, mutta koska junailen Suomeen ensi viikolla Auliksen ristiäisiin, on minun jätettävä nämä sembalot väliin. Pitäkää hauskaa ja suunnitelkaa ahkerasti ensi kesän matkaa, yökyläpaikka Tbilisissä on varmistunut.

Lainaan luvatta tähän Martan kirjettä, joka saapui tänä aamuna ihanan "Я грузин" -paidan kera. Kiitos siitä tolkuttomasti, se roikkuu nyt työhuoneessani tuolin selkänojalla ja on suuresti ilahduttanut tänään jo useita työtovereitani, mikäli ääneen nauramisesta perjantaiaamuisin voi ilahtumisen astetta laskeskella.

Mutta se lainaus: "Meidän porukka tuntuu soveltuvan hyvin yhdessä matkustamiseen. Ollaan jotenkin samanlaisia (vaikka erilaisia), mutta kuitenkin sopivan yksimielisiä. Ei tule turhaan vääntöä siitä, mitä nähtävyyksiä nähdä ja mihin mennä syömään. (...) Senkin takia ensi kesän reissu kuulostaa hyvältä! Musta meille on lähes sama, missä reissataan. Me ollaan itse se mielenkiintoinen kohde."

Uskon, että allekirjoitamme tämän jokaikinen.

Maljanne, ystävät!

Laurakaisanne Moskovasta

---------

Tänään soi itseoikeutetusti radiosta FM 98,8: 'Радио Алла'

Ei kommentteja: