torstai 5. kesäkuuta 2008

Päivä elämästä


Minun oli tarkoitus kirjoittaa tänään juttu yhdestä venäläisestä ilmiöstä. Otin juttua varten aamuseitsemältä kuvia työmatkaltani ja kirjoitinkin sen mielessäni valmiiksi. Se juttu jäi kirjoittamatta, koska elämä jyräsi sen yli.

Olen nimittäin tänään:

1) Ostanut aamupalaksi uzbekistanilaisen leivän suoraan uzbekistanilaisesta uunista. (Joka sijaitsi eräällä takapihalla Moskovan esikaupunkialueella.)

2) Voivotellut uzbekistanilaisen aamukahvin kädelleen kaataneen Hetsku-poloisen palovammoja. (Kupin pohja nousi kuprulle ja vahinko oli valmis.)

3) Käynyt tutustumassa kosmonauttien koulutuskeskukseen. (Haluan avaruuteen.)

4) Katsellut Juri Gagarinin valokuvaa ja miettinyt, että avaruuteen matkustaminen ei tee ainakaan ihmisen valokuvakatsetta onnelliseksi. (Lapsuuden sankari oli alkoholisti joka teki perheensä elämän helvetiksi, kertovat asiasta paremmin tietävät.)

5) Nähnyt maailman suurimman sentrifugin. (Ja arvatkaa onko koko päivän soinut päässä CMX:n Antroposentrifugi.)

6) Meinannut tehdä murhan. (Jotkut ihmiset vaan ärsyttävät jo pelkällä olemassaolollaan. Niiden pitäisi älytä edes pitää suunsa kiinni.)

7) Saanut melkein lämpöhalvauksen Kremlin nurkalla ruuhkaan juuttuneessa bussissa. (Moskovan liikenne. Siinä hyvä syy muuttaa Timbuktuun, joka on ilokseni saanut yhden äänen.)

8) Saanut puhelimitse kutsun tulla käymään Berliinissä. (Aion mennäkin.)

9) Syönyt mahan täydeltä makkaraa ja muuta suomalaiseen kesänviettoon kuuluvaa einestä. (Homehtuneen kakun ei välttämättä tarvitse kuulua suomalaiseen kesänviettoon.)

10) Pitänyt puheen tuolilla seisten. (Kukat puheen kyytipojaksi ostetaan huomenna.)

11) Juuttunut tunniksi Moskovan ruuhkaan. (Olen sanaton.)

12) Nähnyt elävän poron Moskovassa. (Ei vieläkään sanoja.)

13) Käyttänyt tunnetun suomalaisen yhtyeen musikanttia Älä tuhlaa aikaasi vääriin miehiin -kirjan kuljetuspalveluna sitä tarvitsevalle taholle. (Veljet, tuo avulias kansanosa.)

14) Kuullut satakunta kertaa sanan "maaginen" yhden ja saman ihmisen suusta. (Markkinoijat, tuo koominen kansanosa.)

15) Nähnyt Värttinän ja Tötterssön-nimisen yhtyeen keikat. (Tuli festariolo. Jälkimmäinen ei tosin ollut kaikkien ylisanojen arvoinen.)

15) Antanut asiantuntevan haastattelun venäläiselle TV-kanavalle. (So. muistellut tippa silmässä elämäni festareita ja lausunut painokkaasti, että ei, kaikki suomalaiset eivät pukeudu neljän tuulen hattuun ja raahaa vastustelevaa poroa perässään.)

16) Saanut kyydin kotiin. (Kiitos Sergei.)

17) Ollut sitä mieltä, että elämässä on puolensa. (Hyvät ja huonot, kaikkialla, kaikissa kaupungeissa.)

---------

Tänään soi Värttinän Kylä vuotti uutta kuuta. Eivät ne sitä tosin tänään soittaneet, mutta soipa kumminkin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

18. olet saanut blogitse kutsun tulla käymään Berliinissä (toivottavasti aiot tullakin)

Laurakaisa kirjoitti...

Aion tulla! Laitoin myös Äitiharjoittelijan blogin linkiksi omaani kun vihdoin muistin.