tiistai 8. huhtikuuta 2008

Nurkanvaltausta


Tämä oli mieltäkuohuttavien sähköpostiviestien päivä. Nasun nurkkia vallattiin niin että koko lista oli pöyristyksestä selällään ja erilaisia isoilla kirjaimilla kirjoitettuja rumia sanoja sateli sinne tänne. En muista, koska viimeiksi olisin ollut oikein kunnolla tuohduksissani jostain asiasta, mutta kiltin, oikeudenmukaisen, rehellisen ja hyvää tarkoittavan Nasu-paran niskaan kipatut väärät syytökset saivat kihisemään kiukusta.

Illalla keskelle Vinzavodin Moskovan fotobiennale -näyttelyä tuli kuitenkin huojentava tekstiviesti: järki oli voittanut, aselepo solmittu ainakin toistaiseksi. Mestaridiplomaatit Nasun puolesta ry. osoitti joukkovoiman ja tyynen asiallisen linjan kantavan älyttömyyksien yli, minä olisin puolestani ollut valmis lähettämään gorillat paikalle jo aamupäivästä kun koko nurkanvaltaustarina oli vasta aluillaan.

Muita päivän sattumuksia: Tuli todettua se, että asioiden ääneen sanominen saa asiat kutistumaan mittasuhteisiinsa. Tuli tehtyä kerrankin niin, että teki ne veemäisimmät työhommat aamulla pois alta ja katso, työpäivästä tuli siten ihan siedettävä. Totesin tosin, että vaikka yhden vikkelän herran perässä pysyttely sujuu minulta jo ihan ketterästi, muuttuu operaatio monta astetta vaikeammaksi kun vikkeliä herroja onkin yht'äkkiä kaksin kappalein.

Illalla kävimme ex tempore -tyyliin katsomassa niitä fotobiennalen näyttelyjä. Pidin paljon varsinkin Harry Gruyaertin rakeisista rantamaisemista. Söimme uuniperunoita ostarissa ja ostimme ökykaupasta kakunpalat mukaan. Olen melkein sitä mieltä, että olen juuri nyt sopusoinnussa koko ympäröivän maailman kanssa.

---------

Vastauksena kysymykseen, mikä meillä nyt soi, huudettiin olohuoneesta Miles Davis. Kaunista joka tapauksessa.

Ei kommentteja: