torstai 17. tammikuuta 2008

Joulukuusi sisustuselementtinä


Viime joulun paras juttu oli luultavasti ensimmäinen oma joulukuusi. Se olisi toki pitänyt raahata ulos jo Nuutin päivänä viime sunnuntaina, mutta asiassa on pari muttaa:

Ensimmäinen mutta on se, että joulu Venäjällä oli vasta 7.1. ja sen jälkeen seurasi vielä vanha uusi vuosi -niminen juhla, jollainen sopii tietenkin venäläiseen logiikkaan aukottomasti. Kuusen ulkoistaminen kesken juhlakauden ei tuntunut sopivalta.

Toinen mutta on käytännöllisempi mutta. Eliittitalossani on roskien suhteen sellainen käytäntö, että asukkaat jättävät roskapussinsa ja muut jätteensä oven ulkopuolelle rappukäytävään, josta rappukäytävämme oma, kokopäivätoiminen siivooja ne sitten noukkii. Minulla ei ole tästä syystä aavistustakaan, missä talomme roskikset sijaitsevat. Epäilen tosin, että ne ovat ne seuraavalla sisäpihalla olevat, joista Hetsku dyykkasi marraskuussa hienon tuolin. Joka tapauksessa karisevan kuusen kantaminen siistissä rappukäytävässä aiheuttaisi suurta sotkua, tapahtuisipa se sitten itseni tai siivoojan toimesta. Olen ajatellut varastaa työpaikalta mustan jätesäkin ja sulloa kuusen siihen, mutta toistaiseksi olen autuaasti unohtanut koko asian.

Kolmas mutta on tämä:



Kuuseni viihtyy selvästi vesiämpäristä ja korista improvisoidussa jalassaan. Se on alkanut kasvaa. Enkä mitenkään raaski heittää roskikseen nättiä ja söpöä, positiivisia mielleyhtymiä aikaansaavaa kukkivaa kuustani.

Ei missään ole sanottu, etteikö joulukuusta voisi käyttää huonekasvina. Koristeet tosin lienee tarpeen vaihtaa pikimmiten vähemmän jouluisiin.

---------

Tänään soi Jo onkos tullut kesä, vaikka minun kuuseni kukkii muutakin kuin pelkkiä kynttilöitä.

Ei kommentteja: