perjantai 14. joulukuuta 2007

Loppuunsuoritettu muutto-operaatio


Lukijapalautteen vuoksi pikapikaa uusi päivitys. Lukijat eivät siis ole kadonneet vaan ilahtuivat suuresti kun puolikuollut Moskovan postikorttiblogi heräsi taas henkiin.

Tänään voin vihdoin tyytyväisenä todeta: muutto on ohi, asun virallisen pysyvästi kodissani Frunzen rantakadulla. Toin nimittäin tänään television ja kotiteatterin ympärillä olleet jättimäiset pahvilaatikot vierashuoneen nurkasta työpaikan häkkikomeroon seuraavaa X vuoden kuluttua tapahtuvaa muuttoa odottelemaan. Nyt ei yksikään soppi huushollistani muistuta enää siitä, että tänne vasta tultiin ja täältä taas joskus lähdetään pois.

Poistelin eilen tekstiviestejä yhdestä puhelimestani. Siellä oli muun muassa Hetskun kirjoitelma alkusyksyltä: "Jee, pahvilaatikot vietiin juuri pois, nyt pääsee imuroimaan!" Kuinka vähän aikaa siitä onkaan. Ja miten se silti tapahtui jossain eri elämässä.

Tänään tässä elämässä on pikkujoulut, ja aamuruuhkassa taksin takapenkillä matkasi siksi pahvilaatikoiden lisäksi yhdeksän litraa punaviiniä ja Joulun toivelaulukirja.

---------

Tänään on taas sellainen päivä, että päässä soi Marseljeesi.

Ei kommentteja: