maanantai 14. tammikuuta 2008

Vuoden 2007 aakkoset


Traditionaalinen, hypergrafinen vuosikertomus luettavaksenne, olkaa hyvä. Laurakaisan ihana, kamala ja ennen muuta isojen läksyjen oppimisen vuosi 2007 kirjain kirjaimelta. Vähän viiveellä, kun on ollut Hetskun edelliseen blogikommenttiin viitaten niin sanottua parempaa tekemistä.


A niin kuin Aleksanteri.

Vuoden Mies 2007. Suloinen yhdistetty kummi- ja veljenpoika. Näyttää Jaska Jokuselta ja on nykyään ylivoimaisesti parasta seuraa kotikylälomilla ystäviensä Neiti Roon ja Herra Hööskän kanssa.


B niin kuin Bali.

Helmikuussa tehty kesälomamatka, josta tuntuu olevan noin vuosisata aikaa mutta joka oli silti ihana.


C niin kuin Corolla.

Oma auto, jolla ajamisesta opin tänä vuonna jopa vähän pitämään jopa Helsingissäkin.


D niin kuin doctor.

Olen virhe, joita tapahtuu. Joskus niin vaan käy. Eikä se edes ole kenenkään vika.


E niin kuin ero, ja kuinka se määritellään.

"Ei voi erota, ellei ole seurustelusuhdetta." Näin lausui toukokuussa Merikukka Forsius, mutta kuinka väärässä hän olikaan. Testasin erohypoteesia vuoden mittaan väsymiseen asti. Viimein oivalsin, että minä olen kuitenkin edelleen se, jonka seura arvostuksella ansaitaan. Kaikki ei siis lopulta päättynytkään traagisiin marttyyrikuolemiin, jäljelle jäi pelkkä tympiinnys, kyllästys ja ällötys.


F niin kuin Ranskanpulla.

Vihreä sammakko, jota voi käyttää kahden jalan tai yhden pään lämmittimenä. The Original Pleasure Delayer. Sekä osoitus ennen kaikkea siitä, että juuri silloin, kun sitä vähiten osaa odottaa, tapahtuu ihan mitä tahansa.


G niin kuin gasthaus.

Kiitettävän runsaasti ovat ystävät ja kylännaiset ynnä miehet vierailleet Frunzen rantakadulla. On huisin hauskaa asua asunnossa, jonne heitä mahtuu majoittamaan. Vielä käymättömiä kehotetaan saapumaan ensi tilassa, jo käyneitä toivotetaan tervetulleiksi pian uudestaan!


H niin kuin hösellys.

Leimasi enemmän kuin muutamaa vuoden 2007 hetkeä varsinkin syksyn mittaan, mutta myös ennen sitä. Vuoden 2008 tavoitteena on opetella hengittämään syvään silloin kun hösellys uhkaa ottaa vallan.


I niin kuin Suomen 90-vuotias itsenäisyys.

Itsenäisyyspäivä tykötarpeineen syöksi minut työperäiseen härdelliin vailla vertaa. Koskaan ennen kokemattomasta työputkesta selvittyä kirjoitettu lessons learned -lista oli pitkä. Ainakin se sisältää seuraavan: Elämässä ON oltava paljon muutakin kuin työtä että se elämältä maistuisi.


J niin kuin joulu poissa kotoa.

Vietin ensimmäisen oman joulun omassa kotonani, ja silti koin olevani poissa kotoa, koska jouluhan kuuluu viettää lapsuudenkodissa. Joulu Moskovassa oli hyvä ja kiva. Omannäköinen. Omassa kotona.


K niin kuin kysta.

Ensin se kasvoi golfpallon kokoiseksi ja sitten se leikattiin pois. Silloin oli tammikuu ja hetkellisesti kuvittelin saaneeni otteen elämästä maatessani petipotilaana yhdistettynä internetin välityksellä maailmankaikkeuteen.


L niin kuin lista.

Tarjosi vuonna 2007 edelleen hupia, lohtua, jokapäiväistä seuraa ja päivänpolttavia kysymyksiä. Ja kuten eräs listalainen mainitsi, kaikki olisi ollut vuonna 2007 paljon helpompaa jos "Oisit sieki vaan uskonu listaa Loora!"


M niin kuin Moskova.

Itsestäänselvyyskirjain - uusi kotikaupunki. Haltuun vielä täydellisesti ottamatta, mutta silti ihan omalta jo tuntuva. Ruma ja kaunis, ällö ja nasta mesta yhtä aikaa.


N niin kuin naimisiinmeno.

Toukokuussa olin Tampereella mahtavissa rekkaribileissä. Kesällä Siperiassa suunniteltiin häitä. Loppuvuodesta mietin, että mikään ei mahda olla kamalampaa kuin mennä naimisiin niin, että samalla kokee tekevänsä kompromissin joko itsensä, sen toisen tai elämän suhteen. Ei puolikkaita. Joulukuussa päätettiin omastakin hääpäivästä. Se oli ehkä vitsi, mutta kenpä tietää. Vuoden 2007 hyvillä asioilla näyttää olevan taipumusta jatkua myös vuoden 2008 puolelle.


O niin kuin ostovoiman kasvu.

Taloudellinen tilanne parantua pätkähti vuoden aikana niin, että nykyisin jo murehduttaa enemmän se, mihin kaiken ovista ja ikkunoista sisään satavan pääoman oikein käyttäisi. Toistaiseksi makeaan elämään ja matkustamiseen. Investointikohteina kelvollisia.


P niin kuin Pupuhuhta.

Hullujen pietarilaisten kanssa toteutettu Keski-Suomen kierros. Megalomaaninen betonipupu ja yksi vuoden hauskimmista ja rennoimmista viikonlopuista.


Q niin kuin vanha latinalainen viisaus “Qui vitia odit, homines odit”.

Sillä se joka ei tee mitään, ei tee myöskään virheitä. Ja typeristäkin tekemisistään voi joskus, jälkeenpäin, taputtaa itseään olalle ja todeta että enpä olisi näinkään viisas jos olisin senkin mokan jättänyt väliin. Jotenkin sen virheiden tekemisen antaa silti edelleen itselleen anteeksi helpommin virka-aikana kuin sen ulkopuolella.


R niin kuin Riika.

Pikkusysterin kotikaupunki suurimman osan vuotta, ja minunkin ykkösmatkakohteeni siitä syystä. Ryanairilla Riikaan 49 eurolla, jääköön maailma pelastumatta. Yksi niistä kaupungeista, joissa tunnen olevani kotona. Ehkä joku päivä vielä olenkin.


S niin kuin Siperia.

Vuoden Matka 2007. Kauan ja hartaasti suunniteltu mutta siitä huolimatta kivuttomasti kokemusten tilille solahtanut Kiinaan junailu. Jää mieleen loppuiäksi ainutlaatuisena elämyksenä, vaikka Vladivostokissa olenkin luvannut korkata kuohuviinipullon vielä joku kaunis päivä.


T niin kuin tornikamari.

Oli koti vuoden ensimmäisen puolikkaan, ja jäi mieleen omana paikkana ja yhden hyvin merkittävän, hauskan ja mielenkiintoisen elämänvaiheen näyttämönä. Sitten kun olen iso ja rikas, ostan tornikamarin takaisin itselleni.


U niin kuin uimastadion.

Josta varmaan ensi kesänä tulee Ch niinkuin Chaika, eli moskovalainen lähimaauimalani. Uimastadikka oli jostain syystä viime kesän tärkeä paikka ja Helsinkiin liittyvien kesämuistojen kulminaatiopiste.


V niin kuin virtuaali.

Syystä jos toisestakin suuri osa sosiaalisista kontakteistani, ajanvietteistäni ja muista huvituksistani sijaitsi vuonna 2007 internetissä. Virtuaalielämä on ihan kivaa, kunhan sitä harrastaa oikeiden ihmisten kanssa. Ja elää niiden ihmisten kanssa oikeatakin elämää.


X niin kuin Xetcky.

Moskovassa on monesti tullut mieleen, että mitä ihmettä tekisin jos ei Hetskua olisi. Luultavasti en ainakaan mitään mainitsemisen arvoista. Hetsku on lähinnä perhe. Tästäkään aakkostosta puuttuisi monta kirjainta ilman Hetskua. Kirjoittaa myös mainiota blogia, johon omat lukijani turvautuvat päivityspimentojen aikana.


Y niin kuin ystävät.

Sillä onhan niitä niin monia muitakin. Niitä, joiden ansiosta Laurakaisan elämä on usein maanpäällinen paratiisi, ja oli sitä menneenä vuonnakin. Kiitos, rakkaat. Kylhäntetiijätte.


Z niin kuin Zen Café.

Koska mitään muutakaan Z-alkuista en keksinyt. Ja siksi, että olin niiden kanssa telkkarissa. Elämäni soundtrack.


Å niin kuin år.

Ja tätä aakkostoa naputellessa mieleen tulleet sadat ja miljoonat asiat, joita yhteen ainokaiseen vuoteen mahtuu. Tunnelmat, kuvat, muistot. Hyvät, pahat, keskinkertaiset ja nekin joista ei juuri jälkeä jäänyt.


Ä niin kuin äkillinen muutos eli kriisi.

Muutto toiseen maahan, työpaikanvaihdos, uuden lähisukulaisen syntymä, alkavat ihmissuhteet, päättyvät ihmissuhteet, alkavat ja päättyvät ihmissuhteet. Vuosi 2007 jää mieleen eräänlaisena kriisistä kriisiin -vuotena, joka kuitenkin päättyi ihan onnellisen kriisittömissä merkeissä. Hyvä niin. Uusi vuosi, uudet kriisit.


Ö niin kuin se ööööööh -fiilis, jolla katsleen kulunutta vuotta.

Koska olihan se. Aikamoinen vuosi. Hyvä sentään että kyydissä pysyi.

Ei kommentteja: