maanantai 5. marraskuuta 2007

Ensilumen viikonloppu


Vierasvirta Suomesta jatkuu tasaisena. Kanttori kainaloon ja menoksi -teemaviikonloppu takana. Välillä viikonloppu meinasi lipsahtaa työnteon puolelle, mutta viihteellä kuitenkin pysyttiin, rimaa hipoen.

Moskovassa oli vieraana muuan Henri, joka ilahdutti kahteenkin eri otteeseen. Taas sai olla ylpeä meidän pojista maailmalla (vrt. taannoinen Negativen keikka). Lauantaiseen konserttiin oli hyvä yhdistää myös pikajuoksutyyliin suoritettu "näe Tretjakovin gallerian helmet viidessätoista minuutissa juuri ennen sulkemisaikaa" -kierros. Liikunnallista aktiviteettia tarjosi sunnuntai-iltapäivän pohjois-atlanttinen yhteistyökeilaus kera belgialais-luxemburgilais-kanadalaisen seurueen.

Ruokapuolella pysyttiin koko viikonloppu tiukasti tutulla ja turvallisella ukrainalais-georgialaisella linjalla. Vieras ihastui erityisesti Шоколадница-ketjuun - kukapa ei. Moskovaan sateli viikonloppuna ensilumi ja sormet ja korvat kohmeessa oli ihana vetäytyä säännöllisin väliajoin kupposelle kuumaa. Punaiselle torille asti emme valitettavasti päässeet eilisen kansallisen yhtenäisyyden päivän vuoksi, mutta Kremlin punaisia tähtiä pystyi toki ihastelemaan hieman kauempaakin. (Ai mikä kansallisen yhtenäisyyden päivä? Ei kukaan tiedä. Marraskuun alussa on juhlittu lokakuun vallankumouksen vuosipäivää ja kun sen juhlistaminen ei nykysuhdanteessa ole ihan poliittisesti korrektia, oli keksittävä joku juhlapäivä tilalle. Kansallisen yhtenäisyyden juhlistaminen vastenmielisen rasistisella Venäjällä on tietysti oma lukunsa, josta saatan joskus kirjoittaa hieman lisää.)

Viikonlopun ehdoton kohokohta oli kuitenkin lähikortteleideni nähtävyyksien ykkösnähtävyys, Tolstoin kuolinmökki, josta irtosi useammatkin makeat naurut. On se ihan hienon näköinenkin.

---------

Tänään soi tuliaisiksi saatu SMG:n uusi levy. Erityisesti kappale numero kolme, Lopulta olemme kuitenkin yksin. Ehkä tämän vuoden täydellisin laulu.

"katso, minä opin irrottamaan
näetkö kuinka käteni ei hae mitään
sen, mikä on pahaa, minä unohdan
jos näen jotain hyvää, ohi kävelen"

Ei kommentteja: